National anthem of Albania: Himni i Flamurit

The Albanian national anthem was written by Aleksandër Stavre Drenova and composed by Ciprian Porumbescu.

Rreth flamurit të përbashkuar Me një dëshirë e një qëllim, Të gjith' atij duke u betuar Të lidhim besën për shpëtim. 𝄆 Prej lufte veç ai largohet Që është lindur tradhëtor, Kush është burrë nuk frigohet, Por vdes, por vdes si një dëshmor! 𝄇 Në dorë armët do t'i mbajmë, Të mbrojmë atdheun në çdo kënd, Të drejtat tona ne s'i ndajmë; Këtu armiqtë s'kanë vënd! 𝄆 Se Zoti vetë e tha me gojë Që kombe shuhen përmbi dhe, Po Shqipëria do të rrojë; Për të, për të luftojmë ne! 𝄇 O Flamur, flamur, shenj' e shenjtë Tek ti betohemi këtu Për Shqipërinë, atdheun e shtrenjtë, Për nder' edhe lavdimn e tu. 𝄆 Trim burrë quhet dhe nderohet Atdheut kush iu bë therror. Përjetë ai do të kujtohet Mbi dhe, nën dhe si një shenjtor

Albania National symbols

⏪ Back to the national symbols of Albania

What is Albania known for?

Albania is known for its vibrant buildings and street art in Tirana, its exotic beaches, castles from the Middle Ages, and Ottoman-era architecture

Where is Albania located?

Neighbours of Albania

Questions & Answers about Albania

Compare Albania with other countries

with

Compare Albania with its neighbours

Guess the Flags Quiz